четвер, 5 березня 2015 р.

Круглий стіл до ювілею М.Вербицького



Рішенням 37-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 200-річчя з дня народження українського композитора Михайла Вербицького включене до календаря пам’ятних дат на 2015 рік, які відзначаються під егідою цієї найбільш авторитетної в галузі освіти, науки і культури організації.
Михайло Вербицький (1815–1870) – один із перших українських професійних композиторів Галичини, фундатор Перемишльської композиторської школи. Автор музики до національного Гімну України "Ще не вмерла Україна", перше публічне виконання якого відбулося 150 років тому назад і було приурочене річниці з дня народження Т. Шевченка.
Кафедра теорії та історії світової літератури присвятила цій знаменній даті Круглий стіл за участі завідувача кафедри професора Н. О. Висоцької, викладачів проф. Мейзерської Т. С. та доц. Кулініч Т. О. Цікаві доповіді підготували студенти Діана Лайтер, Юля Повальчук, Наталка Мельник, Аліна Солом’яна (група МЛау 25-13), Сергій Гуща та Ліза Романова (група МЛау 26-16). Юля Голомедова презентувала документальний фільм, присвячений творчості видатного композитора, а Оля Удачина разом із Дашею Шевченко підготували стіннівку.
Основні питання Круглого столу: біографічні джерела життя М. Вербицького; його діяльність як священика, громадського і театрального діяча, композитора; робота з написання музики до гімну «Ще не вмерла Україна…»; історія виконання гімну; М. Вербицький і вшанування пам’яті Тараса Шевченка. 
В роботі Круглого столу взяли участь студенти другого курсу чеського відділення КНЛУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар