неділю, 6 квітня 2014 р.

Фотозвіт Конференції-2014

Перша міжнародна конференція пам’яті професора Валентини Іванівни Фесенко, організована нашою кафедрою, успішно відбулась в КНЛУ 27-28 березня. Сердечно дякуємо учасникам та учасницям, які завітали до нас з усіх регіонів України, а також з Італії, Швейцарії, Білорусі, Росії, США, Канади, Азейбарджану! Понад 60 виступів відбулося в 11 секціях. У кращих традиціях наукової конференції минули жваві дискусії, які засвідчили актуальність ідей, поглядів та літературознавчих смаків Валентини Іванівни.

Тематикою секцій були охоплені дуже широкі зони літературознавчих досліджень: від сучасної франкомовної літератури до перечитування української та світової класики, від театральної та кінематографічної поетики до жанрових кодів автофікціонального тексту, які, однак, перетинаючись у доповідях та презентаціях, набували форм теоретичного та інтерпретаційного полілогу. Важливим моментом конференції було звернення не лише до кола інтересів професора Фесенко, а й до її способів прочитання художніх творів, до її методологічного та методичного інструментарію, і зокрема - до її практики підручникотворення.

Окремо слід відмітити й те, що низка доповідей молодих дослідників та дослідниць - аспірантів та магістрантів - продемонструвала готовність торувати й надалі намічені нею шляхи. Безсумнівним здобутком конференції стали доповіді, присвячені творам новітніх літератур різними мовами, які ще не перекладені українською і мало досліджені у сучасному літературознавчому дискурсі, як-от сучасна література Нідерландів чи Швейцарії. На круглому столі було презентовано посібник Фесенко В.І. «Література і живопис:  інтермедіальний дискурс». За матеріалами конференції традиційно планується видання 11 випуску «Сучасних літературознавчих студій» (також радимо ознайомитись з програмою конференції)



Немає коментарів:

Дописати коментар