неділю, 7 квітня 2013 р.

Магістеріум 2012: новий випуск магістерських студій

Кафедра теорії та історії світової літератури КНЛУ презентує новий випуск «Літературознавчих студій: магістеріум», в який ввійшли кращі фрагменти магістерських робіт, захищених у 2012 році. В цьому номері щорічника читачі зможуть ознайомитися з найсучаснішим науковим поглядом та концепт маргінальності, теорію інтертекстуальності, масову літературу, а також прочитати цікаві інтерпретації творів, що посідають визначне місце в літературному процесі нашого часу.

Превір Б. в роботі «Художнє осмислення феномену маргінальності в романі Чарльза  Буковські «Хліб із шинкою» розглядає структурно-семантичні особливості роману, естетику «брудного реалізму», пара текст та показує Генрі Чінаскі як образ маргінальної особистості. Прокопенко в дослідженні «Коду масової літератури у французькому романі кінця ХХ століття» висвітлює сучасні підходи до визначення сутності поняття «масова література», спираючись на погляди французьких, російських та вітчизняних науковців, розглядає феномен масової літератури у Франції в історичному контексті та подає інтерпретацію творів Амелі Нотомб. Сергієнко Г. репрезентує дослідження інтертекстуальних елементів в романі Мішеля Турньє «Вільшаний король». З роботи Петраш О. “Наративний паноптикон у романі Джеймса Келмана «Переклад свідчень» (Translated Accounts)” в альманаху представлено ідеологічну «інтерпеляцію» героїв, розглянуто концепт влади на різних текстуальних рівнях.

   Матеріал випуску адресований студентам усіх курсів та факультетів, магістрам, які прагнуть розширити свої знання в галузі літературознавства, а також отримати зразок наукового стилю письма в дослідницькій роботі з літератури, окрім того, кафедра теорії та історії світової літератури КНЛУ переконана, що розвідки даного номера здатні зацікавити найвимогливішого читача. Викладачі кафедри пишаються роботою наших магістрантів та сподіваються, що їхні дослідження сприятимуть підвищенню рівня студентських знань  історії та теорії літератури.

   Даний випуск альманаху виходить в період активної роботи над новими темами магістрантів 2012/2013 н.р., що увійдуть в наступний номер «Літературознавчих студій: магістеріум», який обіцяє бути не менш цікавим, актуальним та  корисним.

Упорядник альманаху,
Павленко Ю.Ю.

 Зміст



 




Немає коментарів:

Дописати коментар