суботу, 27 квітня 2013 р.

Студентські конференції: Інтерпретація середньовічного спадку в сучасній культурі


3 квітня 2013 року у рамках Днів науки в Київському національному лінгвістичному університеті відбулася конференція «Інтерпретація Середньовічного спадку в сучасній культурі». Це засідання стало точкою перетину доби, вивченню якої студенти-філологи присвятили поточний семестр, із сьогоденням. Синтезувавши здобуті знання, молоді інтерпретатори подивилися на сучасні твори через призму критичної думки, а також поділилися з колегами результатами своїх досліджень.

На конференції здебільшого аналізувалися кінофільми із середньовічними мотивами, зокрема кореляція сюжетів та образів з першоджерелами. Неодноразово згадувався міні серіал «Серце і меч», основаній на історії трагічного кохання Трістана та Ізольди. Предметами доповідей також були анімаційні фільми про Беовульфа, фіно-карельский епос та тлумачення образу святого Франциска Асизького в сучасному кінематографі, роман Умберто Еко «Ім’я рози» тощо. 

Всі учасники конференції мали змогу подивитися на аналізовані твори під іншим кутом і поповнити свій літературознавчий арсенал новими знаннями. 





Немає коментарів:

Дописати коментар