середу, 5 квітня 2017 р.

"Україна і світ: діалог мов і культур": звітуємо-2!



У рамках Міжнародної науково-практичної конференції "Україна і світ: діалог мов і культур" 30 березня 2017 року відбулося засідання секції "Інтердискурс: соціально-історичний і культурний контексти в сучасній зарубіжній прозі" (Керівник: доц. Юрчук О.О.). Ось якими враженнями від роботи секції поділилися учасники конференції:

Шахно Р. (гр. Мл 04-13). 30 квітня в рамках міжнародної наукової конференції «Україна і світ: діалог мов і культур» відбулось засідання секції «Інтердискурс: соціально-історичний і культурний контексти в сучасній зарубіжній літературі» (модератор доц. Юрчук О.О.) Завдяки їй робота секції пройшла на високому рівні і в приємній атмосфері. Варто відмітити якість підготовки та організованості доповідачів, які не лише продемонстрували свої здатності до інтерпретації художніх текстів, але й використали мультимедійні засоби для супроводу своїх доповідей. Особисто для себе я відмітила декілька творів, які варто прочитати. Залишила приємне враження доповідь Рябчук Я. (гр. Млі 03-13) з теми «Пошук самоідентифікації героя в романі К. Сафона «Гра ангела».

Хоменко С. (гр. Млф 09-13). Дуже вразила доповідь Кашпрук А. (гр. Млау 17-15 фак-ту германської філології) з теми  «Внутрішній трагізм існування в романі К. Воннегута «Утопія 14». Студентка розкрила метафору механічного піаніно та змогла висвітлити тему марності існування індивіда у суспільстві, де головну роль відіграють не люди, а машини. Влучні цитати та інтригуючий стиль доповіді не залишили байдужою, мабуть, жодну людину в аудиторії і кожен, хто не чув про цей роман, я думаю, обов’язково знайде час, щоб його прочитати. Хотілося б також поділитися враженнями від доповіді Синяк Н. «Митець і суспільство в романі «Територія і карта» М. Уельбека». Розповідь про творчість письменника надихнула мене на прочитання роману, в центрі якого – драма митця, проблема сучасного суспільства, в якому губиться особистість. Свою доповідь студентка супроводжувала презентацією з використанням цитат з твору і фотографій, які стали чудовим гармонійним доповненням до виступу.
Яна Рябчук (гр. Млі 03-13). Всі учасники були добре підготовленими та достойно представили свої доповіді. Особливе враження в мене залишилось від захоплюючих доповідей Кагарлицької А. (гр. Млі 02-13 фак-ту романської філології) з теми «Психологічний    портрет    Кармен:    особливості    наративної стратегії в романі М. Делібеса «П'ять годин з Маріо» і Шахно Р. (гр. Млі04-13 фак-ту  романської філології) з теми «Оповідь про себе: форми наративної організації в романі Е. Вілла-Матаса «Ось таке дивне життя».

Реброва Анна (гр.Млф 10-13). Це  було дуже цікаво, доповіді  були добре підготовлені. Але з усіх хочу виділити два яскравих виступи. По-перше, виступ Хоменко С. (групи Млф 09-13 фак-ту романської філології) з теми «Фікційна історія однієї людини у творі Ешноза «Блискавки», після якого я вирішила, що прочитаю твір обов’язково, як тільки  буде вільний час. По-друге, виступ Сидоренко Ю. (гр. Мла 18-13 фак-ту германської філології) з теми «Зіткнення гетерогенних культурних парадигм у п’єсі Д. Хванга «Танок і залізниця» про американського письменника китайського походження. Я сама вивчаю китайську мову і мені  було дуже цікаво послухати про історію і театр Китаю. Також хочу відмітити інших студентів 2 курсу фак-ту германської філології, а саме Макобок О. (гр. Мла 11-15), Вітер М. (гр. Млау 17-15), Кашпрук А. (гр. Млау 17-15), які підготувили не менш цікаві доповіді.  Всім студентам  бажаю подальших успіхів!


















Немає коментарів:

Дописати коментар